17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.

„Булгаргаз“ предвижда поскъпване на газа през април с 4%

„Булгаргаз“ оповести прогнозата си за април, която предвижда газът да поскъпне с около 4 процента спрямо сегашните си нива.

Вчера новият изпълнителен директор на газовата компания Людмил Йоцов каза, че са внесли в енергийния регулатор искане за поевтиняване на горивото през март с един процент.

След като оглави Булгаргаз Йоцов каза, че не вижда проблем в това, че е работил за компанията, преди да заеме поста е сред купувачите, купили газ на борсата при сделките от последните дни.

Той присъства на заседанието на парламентарната енергийна комисия, на която трябваше да даде разяснения за сделките от последната седмица, за които се появиха съмнения, че са извършени непрозрачно и определени търговци са били информирани предварително.

Заседанието на комисията бе засекретено с аргумента, че има поверителна информация, а ДАНС и енергийният регулатор са започнали проверка.

Слез заседанието новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов отказа да назове компаниите, които са купили газ на борсата, но призна:

„Осем компании са, това е търговска тайна, там има конфиденциални клаузи.“

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини