- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Българинът, починал при арест в Германия, бил в психически нестабилно състояние

Българинът, починал при арест в Германия, бил в психически нестабилно състояние, съобщава Нова тв.

Не е уточнено обаче дали това е било временно състояние или дълготрайно е имал подобни проблеми. Очаква се аутопсията да даде категорични отговори на въпроса имало ли е полицейско насилие.

Органите на реда в Берлин започнаха да разследват смъртта на 45-годишен българин след арест. Според информацията на германски издания в болницата, където мъжът е починал, е открита пръст в гърлото и в белите му дробове.

Във вторник вечерта от полицията в Бранденбург са получили сигнал от съседи и са пристигнали в имот, в който по медийни публикации се е настанил без разрешение 45-годишният българин. Сънародникът ни се е държал агресивно и е бил зле психически. При ареста се е съпротивлявал. Наложило се е полицията да използва лютив спрей при задържането му.

Говорител на полицията заяви, че при задържането мъжът е припаднал. Белезниците са били разхлабени и е извикана бърза помощ. Мъжът е бил настанен в болница в Берлин.

Според информация на „Тагесшпигел”, когато е постъпил в болницата, мъжът вече е изпаднал в мозъчна смърт. Лекарите са диагностицирали хипоксично увреждане на мозъка. Този тип увреждане настъпва при масивна и продължителна липса на кислород в мозъка. Лекарите са открили пръст в устата и в белите дробове на мъжа. Отново по информация на „Тагесшпигел” лекарския доклад предполага, че мъжът вероятно е бил натискан с лице в пръстта. Докладът сочи, че е починал от неестествена смърт.

Очаква се аутопсия на тялото тази седмица, която да установи дали при смъртта е имало външна намеса и дали твърденията на лекарите за пръст в дихателните пътища и белите дробове се потвърждават.

Източници: Нова тв, „Сега“

- Реклама -

Последни новини