25.8 C
София
събота, 15 юни 2024 г.

Българите с макетните ножчета

Жоро Скинаря е „героят“ свалил гръцкото знаме в Кавала
Автор: Милена ФУЧЕДЖИЕВА

От момента, в който се появиха на политическата сцена, Кирил Петков и Асен Василев демонстрират наглост по отношение на българската култура. Наглостта им идва от незнание, липса на култура и арогантност, събрани в едно нищо непечелещо съчетание по нехудожествена политическа гимнастика. Поне да мълчаха. Разбираемо е, че се налага да се защитят, когато всички ги ругаят, включително и най-интелигентните им избиратели, но явно и съветниците им също толкова струват. Асен Василев постави черешката на тортата с изказването, че театрите трябва да продават повече билети. Той вероятно не стъпва в театър, защото ако беше запознат със софийската театрална сцена, щеше да знае, че залите са пълни. Има представления, за които няма билети с месеци напред. Ако беше станал оперен певец, а не финансов министър, ръсещ нелепости за българската култура, щеше отлично да разбира проблемите й, но уви, не слушаме ариите му от сцената на някоя опера. Поне да се беше извинил по някакъв начин за Просто Наско, който е изцяло негова заслуга и доказателство за непросветената му арогантност. Интересно дали ремонтираното читалище на Наско продава успешно билети и се самоиздържа по препоръките на „кръстника му“ Василев. А сравнението му на българския театър с пожарната си го обясняваме с вече сърдечната връзка между „Промяната“ и един бивш пожарникар и бивш техен враг номер 1.

И това ще мине, както казват мъдрите хора. Но тепърва ще търсим начин да „мине“ болния национализъм, който обхваща все по-налудничаво българите. Да свалиш гръцкото знаме в Кавала, за да го смениш с българското, е скандална провокация от явно фашизиран националист, който смята, че Кавала е от „новите“ територии на България. Тоест това, което нацистите ни „подариха“, и което досега ни коства срама от депортираните към Треблинка евреи от присъединените територии, беше събудено от сън след 80 години като националистичната мечта за България на три морета. Знаем кои мечтаят тази мечта. Тази мечта на голямата българска писателка Фани Попова-Мутафова й е коствала тежка присъда и отнемане на гражданските права, защото е била осъществена от колаборационизма на правителството на Богдан Филов. Развяването на българския флаг в Кавала е провокация, идваща вероятно от неуравновесен човек, за да бяга от гръцката полиция до границата, но това не го прави по-малко симптоматично за все по-радикализиращите процеси в обществото, чиито проводник е „Възраждане“, начело с Костадин Костадинов. Подписката за забрана на „Възраждане“ предизвика огледална подписка за забрана на „ПП/ДБ, ГЕРБ и СДС“. Би било плашещо, ако първата събере повече подписи.

Времената са такива, че паралелите с 40-те години изскачат отвсякъде. Национализъм, фашизъм, карикатури на евреи, антисемитизъм. Къде бяхме, къде отидохме. Чак е смайващо. Един от най-бруталните актове на антисемитизъм се случи в Америка през 2018 г. в Питсбърг. Тежко въоръжен мъж влезе в синагога и уби 11 души. Наскоро той беше осъден на смърт. Извън това болно ежедневие е американци да бъдат убивани по улици, в училища, молове и заведения. Без организирана престъпност или расистки убеждения, просто така, едни психари, притежаващи оръжие, изтребват нормалния, невинен американец. Тук, в България, психарията е насочена основно към жените. Българите не убиват БЪЛГАРИ, защото по ръцете и прасците им са татуирани национални герои, а малтретират и убиват жени ей така, защото са жени и трябва да им се подчиняват.

Последното убийство е плашещ пример за разпадналата се държава, в която живеем. Убиецът убива момиче и млад мъж. Преди година е убил млада жена. По-точно я е удушил. Без да иска. Направил е пълни самопризнания. Обяснил, че са играли сексуална игра, тъй наречената еротична асфиксия, при която душенето носи наслада на душения. Жертвите на еротична асфиксия в Америка всяка година достигат до 1000 души. Когато душеният е мъж, удоволствието му от ерекцията и оргазма е много по-голямо. Анита Мейзер лежа в затвора заради убийството на съпруга си точно по този начин. Проблемът с еротичната асфиксия при жените е, че той е не толкова физиологично-еротичен, а е властово-еротичен. Жената, която позволява мъжът върху нея да я стиска с две ръце за гърлото, докато правят секс, трябва да има голямо доверие в партньора си, а той трябва да е готов да спре на секундата при подаден от нея жест, че се минава границата на безопасност. Да познаем ли дали убиецът е спрял да души момичето, когато то реално е започнало да се задушава? Да познаем ли дали това злощастно момиче, попаднало в леглото на изверга, не е дало сигнал да спре, а той го е игнорирал и не е отпуснал хватката върху врата й и е задоволил в себе си нещо много по-голямо и опасно от обикновеното освобождаване – желанието да убиеш човешко същество, доказвайки си, че си „непобедим“, „силен“, „мощен“, „невероятен“. Тази версия с неволната асфиксия минава пред разследващите органи. Убиецът е пуснат на свобода. Една година свобода, завършила с убийството на още двама души. Формулировката „неволна асфиксия“ е послужила на едни държавни служители, „нормални“ българи, за облагодетелстване. Няма друг сценарий. Това е ненаказано убийство, позволило в последствие още двама души да загинат от ръката на психопата. Последните му самопризнания са, че е смятал да бяга от България и да отиде да се бие във войната. Така беше съобщено по радиото. Във войната. Да познаем ли на коя страна е щял да се бие?

Другият психопат, нарязалият Дебора на 20 места, този „майстор-режисьор“ на старозагорския филм на ужасите също е бил на ръба да мине между капките, вероятно отново с помощта на пари. Този път обаче обществото реагира безкомпромисно. Заслужава си да се отбележи, че човек, възпитаван от баща с прякор Пържолата, някак логично е да действа в живота като сатър. Или поне като макетно ножче. Защитниците на садиста в момента са извадили цялата обичайна артилерия срещу „виновната“ жена – курва, курва и пак курва. Може и проститутка, защото е със силиконови гърди, фалшиви мигли и е гримирана. И защото той е женен с дете. Е, и? Половин България е женена с дете и изневерява на половинките си. Също така по тази логика една голяма част от българските момичета са проститутки. А мъжете са недосегаеми патриоти, готови да гинат за Родината.

Наскоро наши гости от Америка бяха впечатлени от няколко неща в София. Останаха възхитени от изключително зеления град, в който живеем. Харесаха как българите се обличат. Намират децата за много добре облечени. Българската кухня също им допадна. Това, което не им хареса, беше масово надутите устни на момичетата. Тази малка милионерска групичка от едно момче и няколко момичета от Бевърли Хилс, иска отново да дойде в България. Няма да ги занимаваме с нещата отвъд привидностите. Тези привидности ни крепят и нас тук, макар и да става все по-трудно и плашещо да живееш в държава в която корупцията позволява на убийците да продължават да убиват.

Все по-очевидно е, че държавата отсъства, а институциите са на автопилот. Би било чудесно, ако зададената програма на автопилота беше правилна, но тя не е. От сутрин до вечер слушаме за корупция и някакви „осем, десет, петнайсет джуджета“, зловещ приказен свят, в който цинични жени, заснети в доброволен секс с повече от един мъж, говорят като мутри за корупция, пропускайки политиците, с които са правили семейни финансови тройки, всякакви „нормални“ българи изобилно карат скъпи западни коли, купуват имоти в Гърция, строят блокове, къщи, пращат децата си в чужбина, самите те ходят на шопинг в Милано, за да ни каже Асен Василев, че театрите трябва да продават повече билети? Моля?! Вие, г-н Василев, чувате ли се какво говорите?

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини