- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Българска песен с голям успех в американска класация

 

Кавърът на известната песен “Здравей, как си приятелю!” се яви на кънтри конкурса “Country Top 40”, САЩ. Там тя показа зашеметителен успех. В американската класация има още една наша песен. Това е “Живей за мига” на Роси Кирилова.

Новото предложение за майското издание на класацията е „Hello My Friend“. Преодолявайки конкуренцията на повече от 300 нови предложения, песента се класира и зае 23-то място. Английският текст, аранжиментьт и изплнението отново са на Нейко Генчев (Барни Есвил). А песента е позната и любима на поколения българи – „Здравей, как си приятелю“, на композитора Стефан Диомов.

Барни Есвил изпълнява песента в дует с младата кънтри звезда от Нашвил Сара Харалсьн. От Нашвил са и студийните музиканти, които участват в записа, а постпродукцията е дело отново на „Макс Саунд студио“ на легендарния китарист на „Диана Експрес“ Максим Горанов.

Нейко Генчев уточни, че класацията „Country Top 40“ се формира от мненията на повече от 1000 водещи на предавания за кънтри музика, диджеи и журналисти, и се изльчва от 1000 радиостанции в света, които кънтри радиото от Нашвил снабдява с аудио и видео клипове и с нови предложения.

Класирането директно на 23-о място в тази световна класация е безпрецедентен успех за бьлгарската музика, която вече заема място сред най-добрите в този жанр, подчерта пред БТА Нейко Генчев.

- Реклама -

Последни новини