- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.7 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Васил Божков дава подробности за сигнала за изнудване

Бизнесменът Васил Божков дава видеоконференция от Дубай, за да коментира обстоятелствата около задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Божков декларира готовност да се върне в България още на следващия ден, след като прокуратурата свали червената бюлетина, с която го издирва.

Разследваният за 19 престъпления бизнесмен твърди, че от 2017 г. до края на 2019 година е предал на бившия министър на финансите Владислав Горанов и на бившия премиер Бойко Борисов над 60 милиона лева през пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Ако бях в организирана престъпна група с Борисов, нямаше да бъда в Дубай и бизнесите ми щяха да съществуват, коментира Божков изявление на вътрешния министър Бойко Рашков.

Всички обвинения срещу мен са измислени, заяви Божков.

Европейската прокуратура ме откри, аз не се укривам в Дубай, каза още Божков. Той уточни, че е дал показания на 8 март. Божков отказа да отговори по какъв начин точно е свидетелствал, защото обещал да не го прави, за да не пречи на разследването.

Той не си спомни кога е дал сведения и пред българското МВР.

Ще предоставя всичко, каквото имам – дали онлайн или на живо, мисля че не е коректно за разследването сега да казвам какво имам, отговори Божков на въпрос дали има нови доказателства.

Той не отговори на въпроса дали има уличаващи видеозаписи от срещи със Севделина Арнаудова, Владислав Горанов и Бойко Борисов, а само напомни, че те са признали за такива срещи.

На въпрос как точно е носил парите за подкупи, които твърди, че е давал, той обясни, че половин или един милион можело да се поберат по джобовете на сако или яке в банкноти по 500 евро. Божков призова да се направи следствен експеримент, че това е възможно.

Той заяви, че не познава премиера Кирил Петков и не е виждал Бойко Рашков от поне 25 години. Никой от правителството не ме е търсил, нито от прокуратурата, каза още Божков.

По сигнала за изнудване преди седмица МВР задържа за 24 часа Борисов, Горанов и Арнаудова. Заради допуснати процесуални нарушения и липса на доказателства, прокуратурата отказа да им повдигне обвинение.

Тримата атакуваха в Административния съд – София град полицейското си задържане.

 

Източник: Фейсбук/Васил Божков

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини