- Реклама -

- Реклама -

неделя, 29 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Васил Василев: Ще уволня всеки, който не изпълнява задълженията си, с Морфов няма да водя полемика

„Не желая да коментирам обществените изяви на Морфов. Това е част от някакъв негов нагон да привлича интерес върху себе си“, коментира в социалните мрежи директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Васил Василев и допълва, че си е давал сметка за ексцентричността на режисьора, когато го е назначил, но тогава определящи са били творческите му качества.
„За мен е важно как изпълнява задълженията си към театъра като главен режисьор, както и личните му творчески ангажименти, които има свързано с репертоара на театъра. За новото му амплоа разбрах, че се гласи да гастролира с графитите и в други представителни сгради като Президентството, Министерски съвет, Народното събрания. Явно това е нова фаза в личностното му развитие.
Заявявам категорично, че никоя политическа сила и никоя овластена персона не е в състояние да ми оказва въздействие за кадровата политика. Нито ДПС може да назначи някой в Народния театър „Иван Вазов“, докато съм директор. Нито ще уволня някой по прищевките на Морфов. Ще уволня всеки, който не изпълнява задълженията си по трудовите договори. Тези „високи“ заплати в Народния театър „Иван Вазов“ се изработват с много труд и талант, а не по стари заслуги и няма да допусна никой да живее на гърба на колегите, които репетират и са на сцена ежедневно.
Морфов трябва да е наясно, че с него няма да водя никаква полемика и да дискутирам никакви теми извън рамките на служебната ни взаимовръзка. Нито Народният театър „Иван Вазов“ е арена за партийни изяви, нито той може да е съдържателен политически събеседник.

- Реклама -

Последни новини