- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Васко Кръпката: Срамувам се от някои наши сънародници

На 27 март, неделя, Васко Кръпката организира концерт в центъра на София в подкрепа на украинците.

Концертът е под наслов „Музиканти за Украйна, против войната“. Ще участват групите Blues traffic, „No more many more”, „Джендема“, очаква се и Стефан Вълдобрев да дойде, но не е сигурен все още. Иван Лечев и Валди Тотев ще бъдат пред храм паметника „Александър Невски“ също, двама украински музиканти и други. Ще има и украински деца, които ще пеят.

Сега е време разделно, не знаем кой е против войната и кой желае да се случват подобни отвратителни неща, казва бардът на демокрацията.

„Дано някой ден да имаме президент като Зеленски, а не да ме управляват болшевики. Срамувам се от някои наши сънародници, които надминаха Бай Ганьо и мутрите. Учудих се, че още има колеги, които ги е страх да участват на концерта ми в подкрепа на Украйна“, казва  известният рок музикант.

„Идеята е да покажем, че сме от цивилизованата страна и че тези, които са безсърдечни и подкрепят войната, агресията и умеят да се набиват на очи, не са толкова много и не трябва да представляват днешна България. Тя е на интелигентните и свободомислещите хора, които са против каквото и да било анексиране, както и срещу бомбардирането на цивилни сгради, детски градини и болници.“

За Путин Кръпката казва, че е човек, който се е разделил с нормалния живот и живее в бункер, непредвидим е и по никакъв начин не може да разберем каква е неговата мотивация, освен може би, че е изверг, който иска да завладява все повече територии. Неговото желание е да притежава Черно море и да върне Съветския съюз. Предполагам, че това му се върти в главата. Да се надяваме, че никога повече няма да се случи да бъде реанимиран СССР“, казва той.

„Всички трябва да помагаме по някакъв начин – кой с каквото може. Украинците трябва да знаят, че имат нашата подкрепа. За България също е важно да си припомни, че не сме някакви градски копейкаджии. Ние не сме по-малко от феновете на Путин, но те умеят да се набиват на очи. Затова реших да направя този концерт, защото действам според ситуацията. В същото време една част от музикантите, които поканих, продължава да ги е страх, което много ме учуди, а други се разграничават и твърдят, че не искат да се занимават с такива неща“, казва Васко Кръпката.

Източник: Faktor.bg

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -