- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Вежди Рашидов подари свои творби на „Галерия 88 Камен Попов“

Избрано

Вежди Рашидов подари две свои творби – акварел и рисунка, на „Галерия 88 Камен Попов“ и на едноименната фондация, които бяха открити официално вечерта на 10 юни в София.  Заедно с това той дари и една скулптура на Галин Малакчиев от своята лична колекция.

Дарението бе прието с благодарност от Юлита Попова и съпруга й Жос Селис, които създадоха галерията и фондацията в памет на именития наш художник и плакатист Камен Попов.

В продължение на 32 години основаната през 1988 година от Камен Попов в центъра на Люксембург Галерия 88 е едно от най-престижните места за изява на най-известните български и европейски художници и школа за млади таланти. През 2018 година с голям успех там бе представена изложба от скулптури на Вежди Рашидов.

Сега сестрата на Камен Попов – Юлита Попова и съпругът й, които от две години се установиха в София, създадоха едно изключително модерно арт пространство от 300 кв. м. на ул. „Богатица“ 25, в което е запазено цялототворчество на Камен Попов и е изложена част от уникалната колекция на галерията в Люксембург. „Завръщането“ на люксембургската Галерия 88 в България има за цел да привлече тук многобройните европейски приятели и ценители на работата на фамилия Попови, както и да подкрепя млади таланти от България и Европа.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини