- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Великобритания: Китай може да се окаже глобална заплаха за киберсигурността

Китай се стреми към „глобално технологично превъзходство“ в киберпространството и използва уменията си в сферата, за да води разузнавателни и наблюдателни операции, каза днес ръководителката на британската киберотбрана, цитирана от Ройтерс и БТА.

Линди Камерън, ръководителка на Националния център за киберсигурност към британската Служба за правителствени комуникации, каза, че Великобритания има „основателни притеснения“ за влиянието на китайската технология върху киберсигурността.

„Китай не само иска да е равен с държавите от Запада, а се стреми към глобално технологично превъзходство“, каза Камерън по време на годишна конференция в Белфаст, посветена на правителствената киберсигурност.

„Накратко, не можем да си позволим да не сме на темпото на Китай. В противен случай рискуваме Китай да се превърне в преобладаваща сила в сферата на киберсигурността“.

Китай използва възможностите си в киберсигурността, за да се сдобие с интелектуална собственост, да постигне своите стратегически геополитически цели и да води глобални шпионски операции, допълни Камерън.

- Реклама -

Последни новини