- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
8.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Велислав Минеков: Нямам време за постановки на Джон Малкович

Служебният министър на културата Велислав Минеков продължи да атакува Народния театър и в последното си интервю преди да сдаде поста по Би Ти Ви.

„В одита на Народния театър има смущаващи неща. Някакви отношения с фирмата „Инса Ойл, както и с фирмата на дъщерята на пиарката на Народния театър Велислава Кръстева. Това не го знам от одита, а от хора, които работят в театъра. Усещам политически настиск. Не мога да го кажа със сигурност, но такъв натиск има. Директорът Васил Василев има достатъчно поводи да бъде освободен – коментира Минеков. – Системата от делегирани бюджети е ужасяваща. Тя осигурява държавна субсидия за Народния театър.“

„Нямам време за постановки“, коментира така министърът на културата въпроса дали ще гледа гастрола на Джон Малкович в столицата в средата на февруари. Ако първият човек в културата не ходи на знакови тетрални постановки, какво остава за обикновените хора, коментираха през смях театрали, според които министерството на Велислав Минеков е най-лошият период за българския театър от поне 70 години насам.

Самият Минеков се оплака, че бил разсипан от работа и не знаел какво да прави, ако го поканят за нов мандат. Очевидно годините са натежали и бившият скулптор вече не е в състояние да заема отговорен държавен пост, а и по този начин и културата ще си отдъхне от него.

 

- Реклама -

Последни новини