11.5 C
София
вторник, 23 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Верстапен: Гумите продължават да ни ограничават в битките

Неделната надпревара за Гран При на Саудитска Арабия беляза втория пореден дуел за победата през сезона между Макс Верстапен и Шарл Леклер. След като в Бахрейн триумфът бе за пилота на Ферари, в Джеда световният шампион се поздрави с първата си победа за годината. 

След състезанието той заяви, че новите коли действително правят следването и борбите по-лесни, но гумите все още остават един от лимитиращи фактори, с които пилотите трябва да се съобразяват.

Шампионът Верстапен излъга Леклер в епичния дуел в Джеда

„Мисля, че колите се следват по-лесно, всичко зависи от гумите. С твърдите сликове можехме да се следваме, но както и другите смеси, те се разпадат. След като следваш няколко обиколки те започват да се отварят. Според мен затова допринася и теглото на колите, които през тази година са доста по-тежки и натоварват допълнително гумите.
„Това е нещо, върху което трябва да работим за в бъдеще защото вече подобрихме следването и борбите, но гумите по някаква причина не ни позволяват да се състезаваме. Ще е жалко ако е заради теглото защото мислех, че в първия стинт можехме да се състезаваме малко повече, но гумите умряха. Всички имахме еднакъв проблем и трябва да го разберем малко по-добре“, каза пилотът на Ред Бул.

През тази година като част от промените в правилника бяха въведени и 18-инчови гуми, които замениха 13-инчовите. С това шефовете на спорта целяха по-малко прегряване на смесите, тъй като самите конструкции вече са по-твърди и с по-нисък борд, който да се деформира при страничните натоварвания, с което да генерира температура.

Източник: sportal

снимка: sportal

Последни новини

- Реклама -