- Реклама -

- Реклама -

понеделник, 6 февруари 2023 г.
-5.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Вижте двете най-посещавани европейски страни в света

Над 500 милиона туристи посещават Европа всяка година, но в коя от нейните 44 държави избират да отидат?

GlobalData, след щатален анализ на данните, дава за поредна година отговор.

Преди пандемията от COVID-19 Франция беше най-посещаваната страна в света, привличайки 88,1 милиона посетители през 2019 г., според GlobalData.

Испания претендираше за първото място през 2021 г., но Франция е на път да я изпревари, след като посрещна 66,6 милиона международни посетители през 2022 г.

Страната е популярна не само сред пътниците от самата Европа – особено Обединеното кралство, Германия и Белгия – но е популярна и сред посетители от по-далечни страни, включително Китай и Съединените щати. GlobalData съобщава, че броят на международните посещения на Франция се очаква да нараства с годишен темп от 12,1% между 2022 г. и 2025 г. Компанията прогнозира, че Франция ще привлича приблизително 93,7 милиона международни пътници годишно до 2025 г., затвърждавайки титлата си на най-посещаваната страна в света.

Испания се нарежда плътно зад Франция в класацията на най-посещаваните страни в света. Докато всички страни отбелязаха рязък спад на посетителите по време на пандемията от COVID-19, Испания успя да победи Франция на първо място, като посрещна 26,3 милиона посетители. 

До 2025 г. се очаква Испания да привлече 89,5 милиона международни посетители, според GlobalData.

Посещенията във Франция и Испания ще останат силни през идните години, като фестивалите, културата и гастрономията са голямо изкушение за туристите.

И двете страни имат какво да предложат на посетителите със собствените си уникални култури, кухни и атмосфера. И двете страни са сравнително големи, с разнообразен и богат ландшафт и всяка страна има своя собствена уникална брегова ивица.

- Реклама -

Последни новини