35.8 C
София
четвъртък, 18 юли 2024 г.

Владимир Путин: Бъдещето на Русия е поставено на карта. Това е нож в гърба

„Това, с което се сблъскваме сега, е предателство. Лични интереси доведоха до предателство на страната ни и на каузата, с която се борят нашите въоръжени сили“, заяви руският президент Владимир Путин на фона на действията на ръководителя на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин.

„Всички, които са тръгнали по пътя на предателството, ще бъдат наказани и ще бъдат подведени под отговорност. Въоръжените сили получиха необходимите заповеди“, каза още руският лидер, като допълни, че „онези, които са били въвлечени в това, ви призовавам да прекратите престъпните си действия.“

Путин обясни, че бъдещето на Русия е поставено на карта, и определя действията на бунтовниците като „нож в гърба“.

Без да споменава конкретно Пригожин, Путин заяви, че високите „амбиции“ на някои са довели до „държавна измяна“.

След като бойците на „Вагнер“ тръгнаха да свалят военното командване на руската армия, те обявиха, че град Ростов на Дон е под техен контрол и почнаха да поставят условия.

Пригожин призова военния министър Сергей Шойгу и шефът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов да отидат в Ростов и да се срещнат с него, иначе „ще блокираме град Ростов и ще се насочим към Москва“. Във видео лидерът на частните бойци заяви, че те са поели контрола на военните обекти в града, включително летището.

 

Кадър: Туитър/Zee News English

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини