- Реклама -

- Реклама -

петък, 31 март 2023 г.
10.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Вместо да руши паметници, Орбан изгони Сорос

 

Георги МАРКОВ

Фейсбук

 

Орбан направи нещо по-полезно за народа си от разрушаването на паметници – ИЗГОНИ СОРОС ОТ УНГАРИЯ! В Будапеща събраха с Паметника на Съветската армия тези на Рейгън и Буш в красивия парк Сабадшаг край парламента. Съветският паметник го заливаха с катран 1990-та. След дълга дискусия се реши да остане. До него издигнаха този на Рейгън, а скоро Орбан откри този на Буш. Всички те са в периметър 50 м. По време на комунизма само унгарците имаха кураж да въстанат всенародно срещу съветските танкове 1956-та. Западът не им помогна, Суецкият канал бе по важен. Селяните имаха по 12 дка земя, гражданите – бутици. Нямаше опашки за банани, имаше всичко. На 3 години по веднъж пътувах на Запад, а Куин направи супер концерт през 1986 г. пред 70 000 на “Нейпщадион” /още си пазя билета/.

На 16 юни 1989 г. на Площада на героите студентът Виктор Орбан пред очите на цял народ призова съветските войски да напуснат страната – 300 000 на брой. Като си тръгнаха, ги изпратиха с музика и надпис: “Товарищи, конец!” На 11 септември 1989 г. Унгария отвори границата с Австрия и падна първата тухла от Берлинската стена. На 30 март Орбан прави 35 години в политиката. От 1990 е непрекъснато избиран за депутат. Пет пъти премиер на Унгария, от които 4 пъти подред избран с 2/3 от гласовете.

На унгарците не им се налага да действат компесаторно. Те не маршируваха като нас на 7 ноември и за разлика от нас си празнуваха официално Коледа и Великден в съветските времена.

Орбан няма намерение да се харесва на Байдън, защото беше Тръмп, преди Тръмп да бъде Тръмп, дето вика Стив Банън. Още по-малко на Урсула, защото бе любимец на Хелмут Кол и го посети в дома му 2016-та. Единственият чужд политик, след погребението в Шпайер, поканен от съпругата му Майке в любимата бирария на Великия Обединител на Германия.

- Реклама -

Последни новини