- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Водачът на листата на „Възраждане“ за Велико Търново Станислав Стоянов: Хората трябва да излязат да гласуват, България го заслужава

Бизнес анализаторът и водачът на листата на „Възраждане“ за 4-ти МИР Велико Търново Станислав Стоянов е сред учредителите на партията през 2014 г.

Разочаровани от липсата на добри идеи в политиците и апатия спрямо проблемите на хората, заедно с Костадин Костадинов и съмишленици основават политическа формация. В центъра ѝ поставят българския национален интерес и добруването на нацията. Поглеждайки назад, осъзнава всъщност колко трънлив път е трябвало да изминат, за да се преборят заедно като една организация –  „Възраждане“ с всевъзможни фактори, целящи да ги стъпчат и да не им дадат шанс да спечелят доверието на хората.

Станислав е родом от Варна, но е неразривно свързан с Велико Търново, където е преживял едни от най-хубавите си години. Дошъл тук като студент в старата столица и тя откраднала сърцето му. Завършил е във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ бакалавърска степен по „Приложна лингвистика с френски и испански език“, а след това магистратура по „Европейска интеграция“. В последствие надградил и с втора магистратура – „Европейска публична администрация“ от университета в Лиеж, Беглия.

Винаги се е вълнувал от политика, но реално своя прощъпулник в тази сфера прави с „Възраждане“.

„Искахме да обособим формация, която да върши нещо полезно за България. Много трудности и препятствия преживяхме, за да се стигне до момента, в който заявяваме намерението си да управляваме България, когато избирателите ни гласуват доверие. Ние ще преосновем България и ще я направим такава каквато трябва да бъде – независима и просперираща, предпочитано място за живот, работа и отглеждане на деца за всички българи. Можем да направим това, защото сме независими – зад партията не стоят чужди капитали, не сме нечий проект. Залагаме на практичния подход, не робуваме на външни интереси и матрици. Макар активна пропаганда да внушава, че сме руски проект, това мнение е погрешно и се насажда,  защото си позволяваме критика към западните сили. За нас водещ е единствено българският интерес“, заяви Стоянов.

Водачът на великотърновската листа изтъкна, че веднага след като започне работа новото Народно събрание, групата на „Възраждане“ ще предприеме спешни инициативи в редица направления. Определи като най-належащи стабилизирането на газовите доставки, планът за възстановяване и устойчивост и  прекратяване на плана за  въвеждането на еврото. По думите му това са казуси, за които следва да се обсъдят прецизно и по които не може да се взимат прибързани решения, защото погрешни действия биха излезли твърде скъпо на страната.

„Планът за възстановяване е обвързан със законови проблеми. Подписвайки го, ние се задължаваме да закрием около 40 процента от мощностите на  съществуващите ни ТЕЦ. Това е компромис, който България не може да си позволи за каквито и да е средствата от ЕС“, подчерта той.

- Реклама -

Последни новини