- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Връщат в ареста прокурорския син от Перник

Избрано

Синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов – Васил Михайлов, се връща зад решетките. Това реши Софийският градски съд на втора инстанция, отменяйки определението на Районния съд.

Така мярката за неотклонение от домашен арест се променя в задържане под стража.

В съдебната зала стана ясно, че има свидетелски показания, че 18-годишният младеж е напускал дома си.

От държавното обвинение припомнят, че на 27 октомври Михайлов е нарушил мярката, посещавайки кафене в Перник. Тогава прокурорският син заяви, че трябвало да вземе ключовете си от там.

“Данните са от гривната и от свидетелски показания. В кафенето се е забавил не повече от минута, за да си вземе ключовете. А и към онзи момент той все още не е влизал в дома си, за да започне изтърпяване на мярката. Има и множество физически проверки. Укоримо би било, ако беше отишъл до кафенето, след като вече е влязъл в апартамента си и мярката е започнала да тече”, казва адвокатът на Михайлов Христо Ботев.

Приятел на арестувания и чичо му са имали възможност да вземат ключовете от дома му, без да се налага той да нарушава ареста, гласи становището на прокуратурата. Оттам допълват, че има опасност той да извърши нови престъпления, ако не е в ареста.

От съда обявиха, че протестът е „основателен”. “Неправилна е преценката на Районния съд, че Михайлов не е напускал дома си. Има разпит на полицейски инспектор. Въпреки че протоколът не е бил разписан навреме, пропускът е отстранен своевременно”, се казва в изявлението на съда.

“Още повече задълженията, произтичащи от домашния арест, са му изрично обяснени”, казват още от съда и заключват, че задържането под стража е „адекватно”.

Служители на Съдебна охрана трябва да го отведат от дома му в Перник в ареста на Националната следствена служба.

Той е обвинен в нанасяне на побой над свои съграждани. Задържан беше през юни тази година в хода на специализирана полицейска операция.

„Гривната има писмени доказателства, на следващия ден е сложена, съобразно инструкцията на МВР. Няма никакви отклонения извън тези, които са по технически причини. Той вече има 5 месеца арест. Вместо да разследват делото и наистина да видим има ли престъпление, няма ли, какво е престъплението и да коментираме въпроса за наказанието, ние даваме възможност на разни хора да се упражняват“, заяви Велин Велинов, адвокат на Васил Михайлов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини