spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София

Все още е тежко състоянието на деца, пострадали в катастрофата на АМ „Тракия“

Избрано

Децата все още са в тежко състояние, в момента са в реанимация и екипите на „Пирогов“ провеждат всички необходими реанимационни мероприятия, които засягат тяхното състояние, каза изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Димитров.

Вчера от болницата в Стара Загора в столичната болница бяха транспортирани двете тежко пострадали деца при катастрофата на магистрала „Тракия“ в събота вечерта.

След дълга операция вчера едното дете е прекарало по-спокойно нощта. Тази сутрин екипите ще извършат на детето още две оперативни интервенции, които са необходими, за да се подобри състоянието му. Д-р Димитров не посочи какви точно операции ще бъдат извършени, тъй като първо трябва да се извърши медицинска оценка на състоянието на децата от екипите в детската травматология.

„Няма пряка опасност за живота на децата, но състоянието им не е леко. Имаме организация всички екипи – детска травматология, неврохирургията, кардиологията, са в готовност, ако има необходимост от нещо, да бъдат налице. На разположение са и всички структури на „Пирогов“, така че имаме пълно съдействие от Министерството на здравеопазването и цялата държава. Нямаме нужда от нещо, което е конкретно в момента“, каза д-р Димитров и посочи, че единственото, от което има нужда в момента, е време.

Децата ще останат в „Пирогов“, докато могат да бъдат изписани без опасност за живота. Няма причина те да бъдат транспортиране в друго лечебно заведение.

Източник: БТА

Последни новини