- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Всички мостове към Северодонецк са разрушени, евакуацията е невъзможна

Избрано

Всички мостове към украинския град Северодонецк са разрушени. Градът е отцепен и вече е невъзможно доставянето на хуманитарна помощ и евакуацията на цивилни.

Ожесточените боеве продължават. С подкрепата на артилерията врагът провежда щурмови действия в Северодонецк, като се опитва да се укрепи в центъра на града, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от УНИАН.

Според областния управител на Луганск Сергий Хайдай руските нашественици контролират над 70% от Северодонецк, ожесточени битки се водят за всеки сантиметър от града, така че масовата евакуация и снабдяването на хуманитаристи поради обстрел са невъзможни.

Градът обаче не е блокиран и част от него е под украински контрол. Комуникациите в Северодецк обаче няма да могат да бъдат възстановени преди зимата, дори руските нашественици да бъдат прогонени много бързо.

Окупаторите продължават да обстрелват тежко и Лисичанск.

Украйна е готова да седна на масата на преговорите с Русия, но при условия, че противникът наистина иска да сложи край на войната, заяви президенът Володимир Зеленски в интервю за ZDF, цитирано от УНИАН. Нямаме време за разговори, които не работят, подчерта той.

Според Михаил Подоляк, ръководител на офиса на президента, Русия иска преговори сега, заради позициите й в източна Украйна, където в момента се водят интензивни бойни действия.

 

Снимка: Фейсбук на ВСЩ

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини