spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София
Категории:

Втори ден издирват 7-годишно дете, изчезнало във водите на Марица

Избрано

Съсипани, родители и близки издирват втори ден 7-годишното си дете, изчезнало във водите на река Марица в района на Столипиново, пише „24 часа“. Детето решило да се разхлади и влязло във водата, но не излязло.

Приятелчетата му, които били с него, веднага позвънили на близките му, които започнали да го търсят, но не го открили. Те се обърнали за помощ към водолази, но и тяхната акция до този момент не се увенчава с успех. На помощ се притекли и хора от квартала, чиито къщи са близо до реката. Те обаче също не открили момченцето. От полицията до този момент не съобщават за такъв инцидент.

Ръководството на пловдивската пожарна пък призова гражданите да не остават децата си без надзор около неохраняеми водоеми, реки и язовири, тъй като повечето от тях са опасни. През последните дни спасители и водолази от сектор „Специализирани оперативни дейности“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив са били търсени за помощ в множество подобни ситуации, като част от тях са били фатални. За случая със 7-годишното дете обаче и от Пожарната няма информация.

Последни новини