9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Във Ферари заличили изоставането от 25 конски сили

Шефът на Ферари във Формула 1 Матиа Биното предположи, че Скудерията е успяла да заличи разликата от около 25 конски сили в мощността спрямо задвижващите системи на Мерцедес и Хонда, която беше налице през миналия сезон.

“С оглед на това, че от тази година двигателите ще са замразени за следващите четири сезона, беше много важно за началото на този сезон да имаме задвижваща система, чиято мощност няма разлика с тази на съперниците ни – обясни Биното. – В края на миналата година ние изоставахме с 20-25 конски сили, така че първата ни цел беше да заличим тази разлика.”

Биното направи уточнението, че най-точното сравнение между възможностите на новите автомобили в началото на сезона ще може да се направи в хода на квалификацията, както и на старта на състезанието в Бахрейн в неделя, тъй като тогава всеки ще има някаква представа за количеството гориво, с което са на пистата неговите съперници.

Джордж Ръсел: Темпото на Ферари и Ред Бул не е изключително

“Обикновено са неохбодими три или четири състезания, за да имаме надеждна статистика за възможностите на колите, колкото повече информация събираме, толкова по-надеждни са резултатите и анализите”, допълни Биното.

Крие ли Ферари скорост?

Ферари записа много силен сезон 2019, но след края на му стана ясно, че задвижващата система на италианците не отговаря на правилата и тимът постигна интересна сделка с ФИА, като се размина с наказанието. 2020 беше най-слабата в историята на Ферари във Формула 1, но през миналата година италианците започнаха да се доближават отново до челото. По време на тестовете тази година съперниците на Ферари посочиха италианците като фаворити за началото на сезона с оглед на представянето на новия автомобил F1-75.

Източник: sportal

Снимки: Gettyimages

Последни новини

- Реклама -