- Реклама -

- Реклама -

събота, 4 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Възраждане говори за култура със своите симпатизанти чрез спектакъл

 

„Възраждане“ избра да говори със своите симпатизанти за култура   чрез спектакъла „Възраждане“.

Спектакълът е за пробуждането на българския народ и непримиримия български дух на актьора Николай Урумов. Той разказва за живота на български емигрант, който се завръща в България и се сблъсква с действителността в страната ни.

Въпросите, които си задава, са много близки до тези, които част от нас си задават и днес: Докога ще върви тъй?, Докога ще се лутаме в туй суетно време?, Не сме ли и ний хора, не сме ли и ний человеци? , Какво чакаме, какво време чакаме? , Времето, времето, то си върви, то не знае ни радости, ни скърби, ни живот, ни смърт.

Спектакълът се провежда с вход свободен в десет града на страната. Вече беше представен пред публиката на Варна и Бургас.

Предстои да го видим още в:

  • Стара Загора на 16:09.2022 г. от 19:00 ч. в Културен център на адрес: ул. „Цар Симеон Велики“ 108;
  • Хасково на 17.09.2022 г. от 18:00 ч. в кинозалата на „Дом на техниката“ на адрес: ул. „Сан Стефано“3;
  • Пловдив на 18.09.2022 г. 19:00 ч. в залата на SPS хотел на адрес: бул. „Освобождение“ 3;
  • Плевен на 19.09.2022 г. в 19:00 ч. в Читалище „Съгласие“ на адрес: пл. „Възраждане“ 7;
  • Велико Търново на 23.09.2022 г. от 19:00 ч. Читалище „Надежда“ на адрес: ул. „Читалищна“ 9
  • Благоевград на 27.09.2022 г. от 19:00 ч. в Зала „Пейо Яворов“ на адрес: пл. „Георги Измирлиев – Македончето“ 7
  • София, 30.09.2022 г. от 19:00 ч. в Театро на адрес: ул. „Връбница“ 12

Спектакълът ще бъде представен и в град Русе на 24 септември 20022 г.

След спектакъла в неформален разговор гражданите имат възможност да обменят мисли с кандидатите за народни представители на „Възраждане“ в региона, в който гостува спектакълът.

„Българската култура се неглижира от всички правителства последните 33 г. Липсата на култура води до духовна нищета и обезличаване на националната ни идентичност. Ние от „Възраждане“ сме категорични, че бюджетът за култура трябва да бъде по-висок. Не може 33 години бюджетът за култура да варира между 0.4 и 0.5 % ,колкото е годишният бюджет за култура на Министерството на културата. Този бюджет трябва да стане поне 2 %. Разбира се това вдигане трябва да се случи поетапно, но във възходяща позиция. Небходимо е най-после да се въведе и Закон за меценатството и хората, които даряват за култура, да ползват данъчни облекчения. Така държавата и хората ще работят заедно за опазването и развитието на българската култура. Искаме да поставим всичко свързано с култура в обществения фокус, да покажем отношението си и желанието си да работим за нея. Поради това сме избрали спектакълът „Възраждане“  да е част от съпътстващата културна програма на кампанията. Казвам съпътстваща, защото той не е свързан с пряка агитация, а с желанието ни да подарим този спектакъл на българските граждани.“, коментира за „Филтър“ Костадин Костадинов.

Председателят на „Възраждане“ е водач на листата на кандидатите за народни представители на „Възраждане“ във Варна и София, първият и последният град от турнето на спектакъла „Възраждане“.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- Реклама -

Последни новини