- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Възраждане“: Няма вариант да подкрепим правителство на ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС проведе среща с „Възраждане“, на която обсъдиха секторните политики. Това е и последната партия, с която най-голямата парламентарна група води разговори по програма и политики.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС заяви, че знаят кои са въпросите с допирни точки – реформата в правосъдната система. Почти нямаме различия, че такава реформа трябва да има, въпросът е да изясним мерките. Има различия по Закона за държавния бюджет. Можем да разчитаме на тях по редица теми да търсим подкрепа, както и те на нас, това сме го демонстрирали в предишния парламент – с плаващи мнозинства. Наложително е да поставим вече на масата евентуална конструкция. Можем да поканим всички отново, за да споделим отговорността. Българските граждани са натоварили с отговорност и останалите политически партии. Никой не може да бъде самодостатъчен, никой не е натоварен с мандат от 121 гласа, за да управлява, заяви Десислава Атанасова.

Не правим компромис с поетите ангажименти пред нашите избиратели. Няма вариант да подкрепим правителство на ГЕРБ или друга партия в парламента. Това заяви в кулоарите на парламента Цончо Ганев от „Възраждане“. Имаме цивилизационни различия, в този вариант на парламента нищо хубаво не очаква България, допълни Ганев.

- Реклама -

Последни новини