- Реклама -

- Реклама -

събота, 28 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Възраждане пита две министерства: Защо е забранен първият учебен ден?

Във връзка  със заповед на Министъра на здравеопазването с номер РД_01-435 от 09.09.2022 г. са въведени ограничения в цялата страна по повод на провеждането на първия учебен ден. Това очевидно са първите за тази година ограничителни мерки за Ковид 19 в българското училище.

Забраняват се празничните чествания, а учениците са принудени да се отправят директно към класните си стаи.

Това е поредният акт на държавните институции, в който освен че превръщат празничния първи учебен ден в обикновен ден, ограничават и контакта между учениците в едно училище.

Вече директорите на училища са публикувани заповеди на директорите, с които родителите се уведомяват, че децата трябва да се отправят директно към класните стаи. Вероятно случайно в сайтовете на някои от тях  е отбелязано, че работят с организациите  „Америка за България“ и „Заедно в час“

В началото на учебната година това би могло да се възприеме като сигурен знак, че българските деца са изправени пред още една непълноценна в присъствен план учебна година, в която ще бъдат ощетени от социални контакти и пълноценен учебен процес.

Предстои „Възраждане“ да поиска среща с Министъра на здравеопазването и Министъра на образованието, за да обсъдят аргументите, с които се взима гореспоменатото решение дни преди началото на най- очакваното от ученици и родители събитие – първият учебен ден.

- Реклама -

Последни новини