- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
3.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

„Възраждане“ протестират срещу предоставянето на оръжия за Украйна  

Избрано

„Възраждане“ организира протест на площад „Народно събрание“ пред парламента срещу гласуването на предложенията на ГЕРБ и на „Демократична България“ за изпращането на оръжия за Украйна. Лозунгите на демонстрацията са „НАТО вън“, „Не на войната“ и „България – зона на мира“.

,,Възраждане“ се противопоставя и на двете решения. Категорични сме, че страната ни няма място във този конфликт между два братски народа, чието разрастване не бива да бъде допускано, тъй като засяга цяла Европа. Позицията на „Възраждане“ винаги е била, че ние можем да бъдем единствено миротворец, но не и държава, която да се намесва в конфликта като предоставя въоръжение на която и да е от двете воюващи страни. Предоставянето на оръжия на Украйна означава и обезоръжаване на българската армия, която и без това е в незавидно състояние. Според източници на „Възраждане“ целта е точно тази. Имаме информация, че следващата стъпка ще е разполагане на още войски на НАТО на територията на България и превръщането ни в потенциална мишена при разгаряне на конфликта“, заявиха от „Възраждане“.

„Нека заявим ясно, че искаме да живеем в мир и не  желаем България да бъде въвличана в чужди военни конфликти“, призовават от партията.

Към момента протестът преминава спокойно. При протестиращите са и част от народните представители на „Възраждане“, съобщи БТА.

 

Снимка: БТА

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини