- Реклама -

- Реклама -

събота, 28 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

В „Да,България“ гласували срещу правителство с ГЕРБ

Атанас Славов, ДБ

В „Да, България“ – една от основните партии в дясното обединение „Демократична България“, са почти категорично против евентуално участие в кабинет в ГЕРБ. На проведено вътрешно гласуване резултатът е бил 55 гласа против и 5 за такава коалиция, разкри депутатът Атанас Славов (ДБ) в интервю за Нова нюз.

Правителство без ДБ не може да тласне страната към модернизиране и интеграция в съюзите. По въпроса дали трябва това да се случва с ГЕРБ – нашите органи имаха заседание. В „Да, България” категорично беше поставен въпросът. Резултатът беше 5 гласа „за” това да се разговаря с ГЕРБ за първия мандат, и 55 гласа – да не се”, каза той

По думите му, от ДБ не виждали възможност за подкрепа на първия мандат – въпреки настоятелната покана на ГЕРБ. Партията на Борисов днес обяви, че ще предложи експертен състав на кабинет, но не посочи имена.

ДБ ще настоява президентът да наложи вето на промените в Изборния кодекс, които върнаха гласуването с хартиени бюлетини. Славов повтори тезата на ДБ, че редакциите на кодекса са превърнали машините в скъпи принтери.

„Машини ще има, но те няма да изчисляват резултатите, няма да има протокол от машинното гласуване. Броените отрязъци стават бюлетини от машинно гласуване. Превръщаме машините в скъпоструващи принтери. Близо 70-80 милиона са дадени за машини, за да бъдат принтери”, заяви той.

.

- Реклама -

Последни новини