- Реклама -

- Реклама -

18.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

В Карлово избраха Царица на розата (ВИДЕО)

Антония Лалова стана „Царица на розата – Карлово 2023 година“. Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев връчи на красивата девойка един от символите на града – златна роза.

Антония е на 16 години от гр. Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Тя спечели короната в надпревара с още 16 чаровни и талантливи момичета. За нейна първа подгласничка бе избрана Тияна Манчева, за втора – Дани Илиева. Наградата на Асоциация на цариците на розата бе присъдена на Никол Орозова.

Конкурсът се проведе в зрителната зала на НЧ „Васил Левски – 1861 г.“, където девойките дефилираха със спортни и официални тоалети на модно студио „Рефлет“. Деветчленно жури с председател журналистът Александър Перпелиев, определи носителката на титлата и нейните подгласнички. Царица на розата Карлово 2022 Миглена Мандраджиева предаде короната на Антония Лалова, която благослови земята и хората от Долината на розата.

Царицата на розата бе удостоена с награда от 2000 лева, осигурена от „Българска роза” АД. Първата подгласничка получи награда от 1000 лева, осигурена от Българо-китайската фондация за култура. Наградата на стойност 700 лева за втората подгласничка предостави фирма „Дамасцена“ ЕООД. Наградата на Асоциация на цариците на розата на стойност 500 лв. бе осигурена от фирма „Мишел Интернационал“.

Водещ на церемонията „Царица на розата – Карлово 2023″ бе Михаил Паничерски, а гостуващи изпълнители – Дара Екимова, Стилян Дерменджиев – цигулка и Димитър Мирчев – балет.

Община Карлово благодари на спомоществователите, без които конкурсът не би бил възможен.

- Реклама -

Последни новини