- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

В Русе дадоха по 25 г. затвор на двама убийци

Присъди по 25 години лишаване от свобода и глоба от общо 600 хил. лева получиха от Окръжния съд в Русе двама мъже, извършили отвличане, грабеж и убийство по особен жесток начин на фармацевтка.

След седемчасово заседание съдия Свилен Сирманов от Окръжния съд в Русе наложи наказания от по 25 години лишаване от свобода на Михаил Михов и Гарабед Веринян за това, че на 11 януари миналата година са нападнали, отвлекли, ограбили и убили по мъчителен начин фармацевтката Еранухи Пехливанян.

Двамата бяха заловени от полицията на 17 януари и по време на разпитите прехвърляха вината един другиму, припомни БНР. Година и четири месеца по-късно обаче получиха еднакви присъди.

„Доволни сме от това, че съдът призна и двамата подсъдими за виновни изцяло по обвиненията, по които бяха предадени на съд. Ние искахме по-тежкото по вид наказание, но съдът реши нещо друго. Ще обсъдим възможността да потърсим становището на по-горната инстанция по този въпрос“.

Това каза окръжният прокурор Георги Георгиев.

Адвокатът на единия от задържаните Тервел Раев пък каза: „Ще обжалваме, тъй като мисля, че наказанието е прекомерно тежко“.

Двамата осъдени трябва да платят общо 600 хил. лева на семейството на жертвата. Със сигурност делото ще продължи в по-горна инстанция.

Снимка: БНР

- Реклама -

Последни новини