- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Гари Каспаров ужаси света, Путин готвeл нещо страшно

„Трагедията в Украйна беше предвидима, аз предупреждавах за нея. Путин се готви за възстановяване на Съветския съюз“, заяви Каспаров в интервю за бТВ.

Според него западните политици години наред не са искали да видят как Путин се готви за война, а това е било предвидимо.

„Това, което се случи в Украйна, беше предсказуемо, аз предупреждавах много години за това. И нежеланието на западните политици да видят как Путин се готви за война доведе до тази трагедия. Сега трябва да си извлечем поуките, така че тя да не се повтори“, каза Каспаров.

Попитан как е било възможно да се предвиди това,  Гари Каспаров заяви: „Беше очевидно. Първата анексия беше преди осем години – Крим. Но и преди това Путин казваше и правеше много неща, които даваха сигнал за агресивните му намерения. Цялото управление на Путин, вече повече от 20 години, е в подготовка за възстановяване на Съветския съюз.”

Възможно ли е това и кои държави би засегнало?

Според Гари Каспаров вероятно вече не, защото в Украйна Руската армия претърпя поражение, геополитическо поражение. Предполагам, че свободният свят вече разбра, че сега е моментът да реши проблема с Путин веднъж и завинаги. Ако Путин има дори частичен успех в Украйна, то заплаха има за всички останали държави.

„Всичко, което светът трябва да прави, е да не ѝ пречи, а да ѝ помага. За съжаление, помощта е по-малко, отколкото би ни се искало. Въпреки това разбирането, че въпросът за Путин и за руската империя трябва да се реши сега, веднъж завинаги, е станал консенсусен в западното общество. Има само един способ – пълно освобождаване на Украйна, включително на Крим, разгром на путинската армия и запазване на икономическите санкции.

За бъдещето на Русия Гари Каспаров казва:

„След края на войната с Украйна за Русия ще има два варианта. Първият е постепенно да се превърне в китайска провинция, към което води путинската политика. Второто е интеграция в Европа, което означава отказ от имперската система на управление. Това означава превръщането на Русия в нормална национална държава. Възможно е да се стигне до загуба на територии, които да поискат да живеят самостоятелно.“

Според Каспаров бъдещето на Путин е като на всеки диктатор. Краят на политическия им живот обикновено за тях означава и физически край.

 

- Реклама -

Последни новини