- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Спецакция на ГДБОП и ДАНС в редица топлофикационни дружества в страната

Специализирана полицейска операция на ГДБОП и ДАНС се провежда на територията на София, София област, Перник, Велико Търново, Габрово, Русе и областите Кюстендил, Хасково, Стара Загора и Бургас.

Тя е под надзора на Европейската прокуратура. Извършват се действия по разследване на множество адреси, както и на ТЕЦ „Бобов дол“, ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Марица – 3“, както и топлофикациите в Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас.

По неофициална информация, разследването е за злоупотреби с евросредства по Оперативна програма за изграждането на инсталации за очистване на вредните вещества от дейността на проверяваните ТЕЦ-ове, включително и за подобряване на качеството на въздуха около тях.

Полицията и ГДБОП проверяват „Топлофикация Русе“, видя екип на БНТ. Два полицейски автомобила бяха спрели от вътрешната страна на портала на дружеството.

Служители на вътрешното министерство проверяваха всички излизащи превозни средства. На входа на административната сграда на ТЕЦ – Русе до около 12:15 ч. имаше и служители на ГДБОП. От дружеството отказват коментар по случая.

По непотвърдена информация проверките са част от специализирана операция в топлофикации в цялата страна под надзора на Европейската прокуратура.

Два часа продължава и акцията на ГДБОП И ДАНС в ТЕЦ “Бобов дол” и ТЕЦ „Брикел“, съобщават нашите кореспонденти.

Акция на ГДБОП и ДАНС се провежда и в „Топлофикация – Бургас“.

 

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев потвърди в Габрово, че в България в момента се провежда акция на Европейската прокуратура, съобщава БТА.

Запитан с какво е свързана, министърът каза: „Ще бъдат обявени подробно материалите по цялата акция, в момента не мога да коментирам, преди да е приключила, не е коректно“.

 

Очаквайте подорбности!

- Реклама -

Последни новини