19.2 C
София
понеделник, 15 юли 2024 г.

Ген. Буданов: Вече си имаме украински Мосад

Ръководителят на Главното управление на разузнаването към Министерството на отбраната в Киев генерал Кирил Буданов заяви, че Украйна получава информация и от източници, близки до руския президент Владимир Путин.

В интервю за Ройтерс той призна, че Украйна е загубила информационната война с Русия през 2014 г., но сега самата Русия е в ролята на губещия.

Украинското разузнаване е направило някои изводи след бунта на Пригожин в Русия, за да оцени своя враг. Буданов припомня, че именно неговата служба първа е предупредила за реална заплаха от пълномащабно руско нахлуване.

„Ние разполагаме със собствени източници. Така да се каже, дори и в съседните кабинети (на Путин). Така че обикновено знаем какво се случва“, каза той.

Отделно от това журналистите от Ройтерс отбелязват, че принципът на ГУР за елиминиране на враговете наподобява работата на израелската Мосад. Буданов не отрича подобна аналогия.

„Ако питате за известния подход на Мосад (израелска служба за външно разузнаване) за унищожаване на враговете на държавата, то ние сме го правили и ще продължаваме да го правим. Не е необходимо да създаваме нищо, което вече съществува“, отговори ръководителят на ГРУ.

В материала се посочва, че вече е имало много неуспешни покушения срещу Буданов. В последния случай атентаторът е бил взривен при опит да взриви автомобил.

Той коментира и опита на руснаците да нанесат удар по централата на ГУР в Киев.

„Това не беше първият им опит. Но както виждате, ние отново сме тук, в основните помещения на тази сграда. Когато бяхте отвън, можехте да видите хора, които се разхождат и работят“, добави Буданов.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини