35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.

Георги Георгиев, ГЕРБ: Борис Бонев предаде мечтата си да стане кмет на София

Измамно е усещането, че ремонтите в София зачестяват с наближаването на местните избори. Това коментира по БНТ председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев от  ГЕРБ.

„Ремонтите са чакани от хората и без съмнение създават неуредици по време на дейностите, но след това резултатите са удовлетворяващи за всички“, посочи Георгиев.

Отличи ремонта на тунела към „Люлин“, който близо 30 години не беше ремонтиран.

Георги Георгиев коментира и ремонта на тротоарите в кварталите. Посочи, че има задължителен стандарт за това как трябва да изглеждат настилките в центъра, периферията и крайните квартали. 1/3 от средствата за ремонт на тротоарите пък са през районните кметове, което гарантира още по-добър контрол на качеството, акцентира Георгиев.

Според него е рано да се говори за кампания за местния вот, тъй като има много ежедневни проблеми за решаване.

„Всички колеги, освен Борис Бонев, подкрепихме най-мащабната инвестиционна програма за изграждане на тротоари в София. Създадохме много ясна верига за отговорност, за да няма ремонт на ремонта. Една трета от парите се предоставят за пряко управление на районните кметове“, каза още той.

По думите му Борис Бонев „предаде своята мечта да бъде кмет на София“.

Рано е да говорим за предизборна кампания за местните избори. Аз съм председател на общинския съвет от година и половина и през повечето време ние сме в кампания за националния вот. Ние сме избрани да управляваме града и решаваме проблеми, които изникват ежедневно. Проблем с кандидатите нямаме както на местно, така и на национално ниво. Имам тежка работа, която се опитвам да върша. Не са водени разговори за кандидатурата ми за кмет. Смисълът за мен да бъда избран е да свърша нещо, посочи Георгиев.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини