- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
3.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

ГЕРБ внася вот на недоверие

Избрано

Днес ПП ГЕРБ ще внесе вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков. Мотивът на опозицията за вота на недоверие е провалът на правителството в публичните финанси и икономическата политика.

От ГЕРБ заявиха още, че предсрочни избори не е най-доброто в тази ситуация, но това ще е по-малко лошото решение. „Ние се докарахме до ситуация, в която всички решения са лоши. Предсрочните избори са по-малко лошото решение“, заяви Томислав Дончев.

От ГЕРБ също подчертаха, че става дума за коалиция, в която отношенията видимо се регулират със заплахи, изнудване, натиск, а подкрепата явно се осигурява чрез пазарлъци. Най-важният аргумент – на тази мъка трябва да се сложи край. Това е мъка за всички, за партньори, депутати, добави Дончев.

ГЕРБ се аргументираха още, че имаме галопираща инфлация в България, като тази през 1997 г., а тази инфлация днес не се дължи на войната. „Ако при нас инфлацията е 15%, в Европа тя е 8%. В държави далеч по-засегнати от България, инфлацията е два пъти по-ниска, категоричен е Дончев. Това правителство трябва да си подаде оставката, това правителство ще бъде запомнено като некадърно и лобистко, подчерта още той.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини