- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Гълъб Донев отговори за исканата оставка на вътрешния министър

Избрано

Оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев и на главния секретар на МВР Петър Тодоров поискаха от ГЕРБ заради убийството на граничния полицай. 

Очевидно те не са си свършили работата, коментира Даниел Митов от ГЕРБ в кулоарите на парламента.

Допреди година и половина за подобен тип инциденти не можеше да става въпрос. Липсва координация между правителствата на България и Турция по контрола на миграционните потоци, коментира Митов.

За съжаление, наблюдаваме и пик в трафика на наркотици. Не знам дали си даваме сметка доколко е увеличен той и че МВР изобщо не си е свършило работата.

Голям проблем започва да става охраната по границата и не можем да направим нищо друго, освен да поискаме оставката на министъра, така се носи отговорност, допълни депутатът от ГЕРБ. И обясни, че в служебно правителство единственият, който може да освободи министъра, е президентът.

Затова и има нужда от редовно правителство, стига толкова сме си играли на детинщини и взаимни обвинения, призова Митов.

Той напомни, че на няколко пъти още от миналата година са предупреждавали, че има проблем с мигрантския поток. Бойко Рашков се занимаваше с всичко друго, но не и с това, допълни Митов.

Ремонтът на оградата на границата не е работа на МВР изобщо, има други органи, категоричен бе Митов. В случая ставаме свидетели на проблем, породен от бездействие и непрофесионална работа в МВР, допълни той.

„Политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност. Да сочиш с пръст служебното правителство като виновно за смъртта на български полицай, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента – съставяне на редовно правителство и приемане на неотложните закони, е проява на неуважение към българските граждани“, каза Гълъб Донев.

„Когато говорим за сигурността на българската граница, говорим за суверенитета и националната сигурност на българската държава“, допълни той.

Според служебния премиер всяка неточна дума срещу сигурността на нашата граница е „изстрел срещу авторитета на България“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини