- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ГЕРБ и ПП-ДБ отиват на лидерска среща днес в парламента

Днес предстои лидерската среща между ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“. В нея ще участват Бойко Борисов, Асен Василев, Кирил Петков и Христо Иванов. Те ще се срещнат в 10:30 в сградата на Народното събрание.

Четиримата ще търсят консенсус по темите, засягащи дневния ред на държавата и обществото в контекста на предстоящото връчване на първия проучвателен мандат съобщиха вчера от пресцентъра на ГЕРБ.

В събота съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков отново е категоричен, че коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) няма да подкрепи правителство с първия мандат и че не иска министри от ГЕРБ в техен кабинет.

На свой ред от ГЕРБ настояват за общо управление с ПП-ДБ и равно участие в правителството. Тезата на партията на Бойко Борисов е, че стабилно правителство би могло да има само между тези две формации.

През тази седмица се очакват парламентарната група на ГЕРБ да покани на срещи и лидерите на останалите парламентарно представени формации в 49-ото Народно събрание.

 

- Реклама -

Последни новини