- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.7 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ГЕРБ поискаха войски на НАТО в България

България да поиска разполагането на чуждестранни войски на своя територия, призова парламентарната група на ГЕРБ-ДПС. В декларация, прочетена от парламентарната трибуна народният представител Даниел Митов призова страната ни да запълни съществуващите дефицити в отбранителния ни капацитет като поиска помощ от съюзниците ни в НАТО.

Източник от ГЕРБ поясни след това, че искането е знак към коалицията. Ако тя иска да води активна съюзническа политика, може да разчита на гласовете на ГЕРБ, след като е ясно, че БСП са твърдо против. Идеята на ГЕРБ е у нас да се създаде една напълно боеспособна по стандартите на НАТО сухопътна бригада.

Това предполага значително по-голям чуждестранен контингент, в сравнение със спряганата до сега батальонна група. Нейната численост се планираше да е около 1000 души, докато една сухопътна бригада предполага личен състав между 3000 и 5000 души.

Освен за разполагането на чуждестранни сили Даниел Митов и колегите му поискаха България да подкрепи Украйна с предоставянето на въоръжение за сухопътни операции като минохвъргачки, автомати, гранатомети и боеприпаси. По думите му Българската Армия имала такива в излишък.

Това бе вторият призив на парламентарна група България да окаже и военна помощ на Украйна. Часове по-рано същото сториха и от Демократична България.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини