- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
6.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

ГЕРБ: Референдумите в Украйна са фарс (ВИДЕО)

Избрано

Ако сме в управление всеки, който не иска да убива и да бъде убиван, ще има убежище в България. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с ескалацията на напрежението между Русия и Украйна и очакваната вълна от бежанци. 

„На всички им е ясно в какво състояние е държавата. Но по-лошо е това, което се случва за първи път след Втората световна война – агресията на Русия в Украйна. Безсмислена, кръвопролитна и все повече се задълбочава този конфликт. Частичната мобилизация в Русия довежда до хиляди мъже да бягат от там“, обобщи бившият премиер.

„Относно фарсът, наречен референдуми, които се проведоха в Донецк, Логанск, Херсон, Запорожие. Рефрендуми, които ако ГЕРБ участва в управление никога няма да се съгласим да бъдат признати. Те са невалидни и незаконни. Това е позицията на партията“, категоричен бе той.

Борисов отбеляза и саботажите по „Северен поток“ и е разтревожен от подобни саботажи и по ядрената централа в Запорожие. „Заканите за ядрена война могат да бъдат обиколени по този начин, затова съм толкова притеснен. Тогава територията на Украйна, Румъния и България, зависи къде ще духне облакът, но във всички случаи това ще е катастрофа за икономиката, туризма, здравето на нашите държави“, заяви той.

И обвини предишния редовен кабинет за „чадъри“ по границата, които са довели до бедствено положение в  3 големи области – Ямболско, Хасковско и Бургас. Такова, че планините са пълни с мигранти, възмути се той.

От бедствието Асен Василев във финансите ще се излезе най-трудно, смята експремиерът. Можем да излезем от тези кризи, ние сме показвали, че можем, добави още той.

„Правителство трябва да се направи. ГЕРБ не прави компромиси и тези които пробутват корупцията като тема, да напомня. БСП от червените мобифони до какво ли не, заменки и подобни… „Да, България“ или ДСБ, ми разбойническата приватизация, Мистър 10% кръга „Агнешки главички“, те ли са за пример? Или ПП-тата с Gemcorp, с горивата или с какво ли не още?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Партиите, които могат да работят с нас или ние да подкрепяме, трябва да са за това, което изброих – диверсификация за ядреното гориво, от „Газпром“, за горивата, F-16 да се довърши сделката с ескадрилата. И непризнаване на референдумите. Това са ценности. Това сме ние. Това са нашите разграничителни линии“

На срещите, които провеждаме, всички са разтревожени от войната, която се води недалеч от нашите граници, посочи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Продукт и на негативните процеси в Европа, и на аматьорското управление в България, войната тревожи всички. Всички очакват мъдрост от политическите сили, за да не се генерират допълнителни рискове пред националната сигурност. Втората основна тема е и необходимостта от сформирането на компетентно, адекватно правителство с адекватна парламентарна подкрепа. За да може да води страната в тези кризисни времена“, добави той.


Източници: „24 часа“, epicenter.bg

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини