- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ГЕРБ свикват протест пред МС в петък сутринта

Минути преди полунощ от ГЕРБ дадоха извънреден брифинг пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция“, в която беше отведен лидерът на партията Бойко Борисов.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов призова всички симпатизанти на партията и всички граждани да се включат в свикания от ГЕРБ протест пред Министерски съвет – в петък в 9 ч. По думите му това е акция за „защита на демокрацията“ и за свалянето на „тоталитарната власт“, както определи правителството на Кирил Петков.

Съпартиецът му Христо Гаджев заяви, че днешният акт е погазване на човешки права. Делян Добрев пък се закани, че щом се правителството иска сензации, утре ще ги получи.

„Да ги сваляме и да приключва тази агония“, каза от своя страна депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

В поредица от изказвания редица депутати се обърнаха към избирателите си от различните области и ги призоваха да се мобилизират и да се включат в протеста пред МС. С такива призиви се обърнаха и спортисти и популярни лица от Младежи ГЕРБ.

Поводът за акцията е арестът на Бойко Борисов. Според ГЕРБ това е „полицейски произвол“ и „репресия“.

Към момента симпатизантите на партията са пред сградата на ГДНП и скандират „Оставка“ и „Форсмажор“. Импровизираният брифинг завърши с фойерверки и възгласи „Борисов“.

 

Източник: БНР

 

- Реклама -

Последни новини