- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ГЕРБ-СДС днес продължават консултациите си с ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС продължават консултациите в парламента в търсене на подкрепа за кабинет с първия мандат. След разширяване на политическите срещи с ДПС, БСП и „Има такъв народ“, днес се очаква ГЕРБ-СДС да възобновят разговорите по управленската си програма с „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Втората политическа сила в парламента – ПП-ДБ, потвърди, че разговорите им с ГЕРБ-СДС по управленската програма продължават още днес, въпреки демонстрирания разрив между двете политически сили и поетия от ГЕРБ нов курс на политически консултации с останалите парламентарно представени сили и проведени вчера срещи с ДПС, БСП и „Има такъв народ“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че търсят подкрепа за правителство от личности, а не коалиционна формула за управление:

„Коалиция с ПП и ДБ няма да правим“, категоричен е той.

От ПП-ДБ направиха крачка към възобновяване на разговорите с ГЕРБ, като изтъкнаха, че е важно политическите сили да надмогнат различията си и да продължат да търсят съгласие за работеща управленска формула. В същото време като такава очертаха правителство на малцинството с подкрепата на ГЕРБ и други политически сили във втория мандат.

След проведените вчера срещи на ГЕРБ от ДПС подчертаха, че за тях реализация с втория мандат е невъзможна и отговорността за реализация на първия мандат е основна. От БСП призоваха за подход с извеждане на основи национални надпартийни задачи, определяне на срок за изпълнение и състав на някакво правителство, което да ги реализира. От „Има такъв народ“ настояха за обща управленска програма, подкрепена от повече парламентарни сили.

Днес предстои и последната среща от кръга на политически консултации, извън коалицията ПП-ДБ, с партия „Възраждане“.

- Реклама -

Последни новини