- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Гимнастичка с увреждане участва на световното първенство

Гимнастичката от Босна и Херцеговина Сара Бекаревич, която е с физическо увреждане, изпълни демонстративно съчетание с обръч преди финалите на бухалки и на лента на Световното първенство в „Арена Армеец“.

Сара Бекаревич е родена без долната част на лявата ръка, но това не й пречи да тренира художествена гимнастика. Тя си е мечтала за това от дете, след като е гледала по телевизията шампионат на планетата и показа наистина какво значи да обичаш това, което правиш, да не спираш и да побеждаваш всяка трудност, която ти се изпречи на пътя, пише БТА.

Бекаревич беше аплодирана на крака от всички в залата, а след изпълнението си беше поздравена от президента на ФИГ Моринари Ватанабе, от президента на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ Ноха Абу Шабана и от посланика на Световното първенство Невяна Владинова.

Специални гости на финалите тази вечер са олимпийските шампионки от ансамбъла на България от Токио 2020 Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Лаура Траатс.

Снимка: БТА

- Реклама -

Последни новини