- Реклама -

- Реклама -

неделя, 29 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Глоба от 200 лева за председателя на ОИК в Каварна

Административният съд в Добрич глоби председателят на Общинската избирателна комисия в Каварна.

Причината е в отказа на комисията да изпълни решение на Върховния административен съд, според което трябваше да бъдат възстановени правата на общинския съветник Красимир Кръстев. Той беше отстранен от местния парламент в Каварна с решение на избирателната комисия от 1 февруари миналата година, което беше отменено от съда.

Председателят на Общинската избирателна комисия в Каварна е глобена с 200 лв. за неизпълнение на влязлото в законна сила на 14 юли 2022 година решение на Административния съд – Добрич от 24 февруари. След отмяната като незаконосъобразно на прекратяването на правомощията на Красимир Кръстев като общински съветник Общинската избирателна комисия в Каварна повече от пет месеца не проведе заседание, за да възстанови правата му, дни преди края на 2022 година комисията при сформиран кворум не се съгласи с решението на Върховния административен съд и остави Красимир Кръстев извън местния парламент.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от получаване на съобщението.

Междувременно Общинският съвет на Каварна с крехко мнозинство одобри тегленето на кредит от над 20 милиона лева, като заместничката на Красимир Кръстев гласува „за“ дълга.

- Реклама -

Последни новини