13.2 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.
Категории:

Говорителят на СГП: Определен е наблюдаващият прокурор за Борисов

Наблюдаващият прокурор по делото за Бойко Борисов е вече определен. Това обяви ексклузивно говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Тя обаче не пожела да посочи неговото име. „Нека колегата да има възможност да се запознае с материалите по делото. Евентуално тогава ще дадем допълнителна информация”, уточни говорителят.

Уведомлението за образуваното досъдебно производство от МВР и посочената в него правна квалификация изключват компетентността на Европейската прокуратура по този случай, каквито съобщения имаше от пресцентъра на МВР вчера, допълни тя.

Петрова коментира, че от СГП не са запознати със заповедите за задържане. „Единствено в уведомлението е посочено, че има такива задържани лица по Закона за МВР. Не сме виждали самите заповеди и нямаме представа какво е тяхното съдържание”, каза тя.

Говорителят обяви и началните часове на задържане. Този на Севделина Арнаудова е 2 ч. на 18 март, 23:13 ч. на 17 март – Владислав Горанов и 21:40 ч. на 17 март по отношение на Бойко Борисов. Менда Стоянова не фигурира в уведомлението като задържано лице.

Източник: Нова

снимка: Нова

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img