- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Готвача на Путин освободи 100 украински военопленници

Руската частна военна компания „Вагнер“ е върнала най-малко 100 украински военнопленници на украинските сили по случай православния Великден, показва видеоклип, разпространен днес от основателя на компанията Евгений Пригожин, известен с прозвището Готвача на Путин.

„Подгответе всички, нахранете ги и им дайте вода, прегледайте ранените“, казва Пригожин в клипа, публикуван в „Телеграм“ от пресслужбата му. После на кадрите се вижда група украински пленници, на които се казва, че ще бъдат върнати на украинските сили, за да отбележат православния Великден, посочва Ройтерс.

„Надявам се, че няма да попаднете отново в ръцете ни“, обръща се към тях въоръжен войник от „Вагнер“, преди да им бъде наредено да се качат в камион, като някои от тях товарят пакети с бутилки вода.

Над 100 мъже, някои от които куцат, а други са в носилки, носени от техни другари, бяха показани да вървят в редица по кален път, докато мъж, качен върху танк, държи бяло знаме.

Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски – Андрий Ермак – съобщи, че 130 украински военнопленници са освободени и са се върнали у дома при „голяма великденска размяна“. Не е ясно колко руснаци са били освободени при нея.

- Реклама -

Последни новини