9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Готвят професор от Сингапур да оглави БНБ

„Продължаваме промяната“ готвят за управител на БНБ един професор от Сингапур, казва се Илиян Михов, брат е на шефа на ББР. Това обяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по бТВ.

„Мисля, че беше директор на училище за премиери. По едно време Прокопиев  беше ходил да учи там за премиер. Аз се притеснявам от друго – същият човек през 2009 г. Борисов искаше да го предлага за вицепремиер и той тогава изказа едни свои виждания за валутния борд – че трябва да се промени, че курсът на лева трябва да се промени. Даже предложи един китайски модел на валутен борд, да ни пази Господ“, допълни Цонев.

Зам.-председателят на ДПС обяви, че партията е готова да подкрепя правителството в борбата с корупцията, но ако то не превишава правомощията си и има диалог. При тези условия ДПС ще осигури в парламента нужното мнозинство за промени в конституцията, необходими за съдебната реформа.

Цонев обясни и защо ДПС държи да се разследват издадените до момента „златни паспорти“ и да се прекрати тази практика.

„В края на миналата година излезе доклад на европейската комисия за напредъка по преговорите със САЩ за визите за европейски гражданин. Стана ясно, че издаването на инвестиционно гражданство от България, Румъния и Кипър, мисля и Малта, ще пречи на тези визи. Ние като прочетохме този доклад, решихме, че трябва да предприемем тази стъпка, обясни зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Източник: бТВ

Последни новини

- Реклама -