35.8 C
София
четвъртък, 18 юли 2024 г.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис влиза в президентската надпревара

Губернаторът републиканец на Флорида Рон Десантис ще се включи другата седмица официално в надпреварата за изборите за президент на САЩ през 2024 г., според добре осведомени източници на Ройтерс, цитирана от БТА.

Десантис вероятно ще подаде документите за издигане на кандидатурата си на 25 май, за да съвпадне събитието с дарителска среща в Маями, а вече по-официалното, същинско начало на кампанията му ще бъде поставено на 29 май, каза единият от източниците.

В текста на поканата към дарителите за срещата на 25 май се казва, че те ще бъдат впрегнати „в работа“, очевиден намек за събиране на средства за Десантис, каза друг добре осведомен източник.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп има убедителна преднина в първичната надпревара за определянето на кандидата на Републиканската партия за президентските избори догодина, показа неотдавнашно проучване на Ройтерс/Ипсос.

От гледна точка на профила на Десантис сред републиканците на изгряваща звезда, както и на умението му да набира средства от дарители, той вероятно ще се окаже най-голямата заплаха за Тръмп, който в последните седмици засили политическите атаки срещу губернатора на Флорида.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини