- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Гълъб Донев: Еврото ще допринесе страната ни да стане по-богата

„Присъединяването към еврозоната е фактор, който ще допринесе страната ни да стане по-богата“, заяви премиерът Гълъб Донев в началото на конференцията „България по пътя на еврото“,която се провежда в Националния дворец на културата в София.

Според Донев самата промяна на валутата не носи допълнителна инфлация за разлика от нелоялните търговски практики, предаде БНТ.

„В еуфорията си нашите партньори от Хърватия сякаш подцениха значението и големия ефект от поскъпването на отделни стоки от всекидневна нужда в отделни търговски обекти, но успяха бързо да реализират мерки, така че такива нелоялни практики да бъдат контролирани и санкционирани.“

„Докато съм министър-председател, ще настоявам за еврото да се говори разбираемо и ясно, с аргументите, които са основани на разумни факти, а не събуждат ирационални страхове“, заяви още служебният премиер.

Според премиера, за да се открият съмишленици, трябва да се представя позицията разбираемо и достъпно. Донев добави, че с конференцията се открива големият разговор в обществото, който ще търси сближаването на българските граждани с идеята за присъединяване на България към еврозоната.

Целта на форума е да бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата пред България от това да бъде член на еврозоната, какво включва процесът на въвеждане на еврото като национална валута, да се дискутира свършеното до момента и какво предстои, посочват организаторите от Министерството на финансите.

 

- Реклама -

Последни новини