- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.7 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Г-7 заплаши Русия с тежки санкции, ако нахлуе в Украйна

Финансовите министри на страните от Групата на седемте (Г-7) заявиха, че са готови да наложат тежки икономически санкции на Русия, ако тя нападне Украйна. Те нарекоха струпването на руски войски по границите на Украйна „причина за сериозна загриженост“ и посочиха, че ако военното нахлуване протече така, както се опасява Западът, това ще има бърз ефект върху Русия, предаде БТА.

„Отново заявяваме, че по-специално всяка по-нататъшна военна агресия от страна на Русия срещу Украйна ще бъде посрещната с бърз, координиран и силен отговор“, се казва в съвместното изявление. „Готови сме колективно да наложим икономически и финансови санкции, които ще имат тежки и незабавни последици за руската икономика“.

Едновременно с това финансовите министри от Г-7 обещаха бърза и решителна подкрепа за икономиката на Украйна, уточни Ройтерс.

Високопоставени представители на САЩ заявиха през последните дни, че според разузнавателните данни Русия може да планира да нахлуе в Украйна „по всяко време“. Понастоящем Вашингтон оценява броя на руските войски, събрани в близост до съседната страна, на 130 000 души.

Русия многократно отрича да има намерение да нахлуе в Украйна и обвинява Запада във „всяване на страх“.

Франция, Германия, Италия, Япония, Съединените щати, Великобритания и Канада образуват Г-7. По силата на ротационното председателство в момента начело на организацията е Германия.

Източник: Труд

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини