- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Даниел Митов: Слушах Кирил Петков и щях да получа апоплексия*

Опитах се внимателно да изслушам интервюто на Кирил Петков тази сутрин и признавам, че бях напът да получа апоплексия. По реакцията на медиите виждам, че повечето от тях са били в същото положение, тъй като тълкуванията на изреченото са диаметрално противоположни.
Ако третият мандат отидел в БСП, щял да разговаря с тях, но имали различия. С ДБ нямал различия, но не можел да им гласува кабинет, ако ГЕРБ даде своята подкрепа. А може би щял да гласува за съставяне на правителство с мандат на ДБ, ако ГЕРБ нямат свои представители в кабинета. Но било много важно „здравите сили“ да се обединят в следващия парламент. Пък и много се зарадвал на песента за Лена.
Какво точно възнамерява да прави, по-скоро ще трябва да научим от Делфийския оракул.
Но пулсирането в слепоочията ми се увеличи драматично, когато г-н Петков с усмивка и без капчица свян обяви, че вчерашното му фиаско с обаждането на гръцкия енергиен министър било преувеличено и резултат от завист и ревност на действащия български служебен министър.
Подход на амбулантен търговец – ако не успее да ти продаде прахосмукачка, то поне трябва да ти пробута дръжка за прахосмукачка. Липса на какъвто и да било изграден вътрешен механизъм за саморегулация и самооценка.
Едно обаче е ясно – ПП ни бута към избори. Говорят за следващия парламент и някакви „здрави сили“, напълно в стилистиката на незрелия социализъм. Останалото словоблудство е несръчен опит да се прикрие реалната цел.
*апоплексия – мозъчен кръвоизлив, настъпил в следствие на нарушена мозъчна циркулация

- Реклама -

Последни новини