- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
6.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

ДБ каза „Не“ на коалиция с ГЕРБ и ДПС

Избрано

Съпредесдателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова президента Румен Радев да свика консултации с политическите сили, за да съставят план за работата на 48-ото Народно събрание.

„Ако политическите сили не могат да формират кабинет, това, което според нас е разумно да се направи, е президентът Радев да свика в Консултативен съвет за национална сигурност политическите формации за консултации, които да очертаят необходимите неща, които парламентът трябва да свърши: приемане на Бюджета, всичко свързано с компенсациите за енергоносителите, законите, свързани с Плана за възстановяване и развитие, да се уточни графикът, по който това ще стане и за едни разумни ограничения във възможните действия на служебния кабинет“, каза Иванов.

Той беше категоричен, че „Демократична България“ няма да участва в преговори за управление с ГЕРБ или ДПС, което ограничава възможностите за съставяне на правителство в новия парламент:

„Управление с участието на ГЕРБ и на ДПС не е решение на политическата криза, може само да я задълбочи и да предизвика нова нестабилност политическа. И двете партии продължават да отбраняват корупционния модел. Правителство имаше. Те го свалиха. Ами сега да се съберат с „Възраждане“ и с ДПС и да понесат отговорността за управлението на страната, нали така?“

Източник: БНР

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини