- Реклама -

- Реклама -

неделя, 29 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Дежурството по охраната на въздушното ни пространство вече от Пловдив


Охраната на въздушното пространство на България вече ще е от летище Пловдив, съобщиха от Министерството на отбраната.

От там уверяват гражданите, че ще има стриктно спазване на всички изисквания за безопасността на полетите поради близостта и особеностите в подхода за кацане на летище Пловдив.

Промяната е факт от 21 септември. „Командването и личният състав на авиобаза Граф Игнатиево осъществиха успешното пребазиране на летище Пловдив на авиационната, самолето-обслужващата и специалната техника. Пребазирането се налага във връзка със старта на мащабната реконструкция в авиобаза Граф Игнатиево“, обясняват от МО.

Промените в досегашната база са свързани с подготовката за новите изтребители, както и за осъвременяването на наличните машини, техника и пространства. С новата инфраструктура авиобаза Граф Игнатиево ще отговаря на изискванията за приемане на новите самолети F-16., подчертават от МО.

От снощи на летище Пловдив са екипажите на МиГ-29. Минитерството на отбраната подчертава, че те изпълняват без прекъсване мисията по Air Policing – охрана на въздушното пространство на Република България в интегрираната система за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО.

От летище Пловдив ще се провежда и цялостната летателна дейност на бойните пилоти, както и обслужването и ремонта на авиационна техника, докато не завърши строителството на летищната инфраструктура в авиобаза Граф Игнатиево.

Източник: epicenter.bg

- Реклама -

Последни новини