15.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Делото „Дебора“ зацикли, спряха тока на съда (ВИДЕО)

Районният съд в Стара Загора започна разглеждането на мярката за неотклонение на Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова.

Делото за мярката на 26-годишният Георги Георгиев се гледа при „закрити врата“ за медиите по искане на прокуратурата. Защитата на обвиняемия настоява той да бъде освободен от следствения арест заради новите обстоятелства по делото и направените допълнителни експертизи, които, според адвоката оневиняват Георгиев като извършител на жестокото деяние.

„Резултатът на ДНК експертизата е такъв, че категорично отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието. И ДНК-експертизата, и трансологичната. Няма и какъвто и да било биологичен материал по дрехите на Георги, за които дрехи прокуратурата твърди, че е бил в нощта на нападението над Дебора Михайлова. Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги – нито по вид, нито по размер“, каза още Валентин Димитров, единият от двамата защитници на обвиняемия.

В началото на съдебното заседание адвокатите на Георгиев са поискали отвод на съдебния състав и наблюдаващите прокурори с мотива, че разследването не се води обективно и безпристрастно, но искането им е било отхвърлено.

В момента (Б.р. – 13:30 часа) съдебното заседание е временно прекратено, поради авария в електрозахранването, която остави без ток Съдебната палата и централната градска част вече повече от час. Георги Георгиев е с постоянна мярка за задържане под стража от 31 юли за заплахи с убийство спрямо Дебора. Срещу него има повдигнати още две обвинения – за принуда и за нанесена средна телесна повреда.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img